GRAND SLAM

Štirje Grand Slam turnirji (Majors), so najpomembnejši vsakoletni teniški dogodki. Ponujajo največ ATP točk, največ denarnih nagrad, atraktivnosti in medijskega zanimanja. Med te turnirje spadajo OP Avstralije (januar), OP Francije (Roland Garros, maj/junij), Wimbledon (junij/julij) in OP ZDA (US Open, avgust/september). Turnirji trajajo 14 dni in se igrajo na trdi podlagi (Avstralija, ZDA), pesku (Francija) in travi (Wimbledon). Najstarejši izmed njih je Wimbledon, katerega so prvič igrali že leta 1877, nato US Open (1881) in Roland Garros (1891). Najmlajši pa je OP Avstralije, ki so ga prvič igrali leta 1905. 

ATP WORLD TOUR FINALS

ATP World Tour Finals je turnir, ki se odigra ob koncu vsake sezone, na njem pa nastopi le 8 najboljših tekmovalcev na ATP lestvici. Trenutno turnir poteka v londonski Oareni.

ATP WORLD TOUR MASTERS 1000

ATP World Tour Masters 1000 je serija devetih turnirjev, ki so del ATP toura in so organizirani v Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Sestavljena je iz najbolj prestižnih turnirjev, takoj za Grand Slami in ATP Finalu.

OSTALI TURNIRJI

Seveda pa je na ATP touru še ogromno drugih turnirjev, serije ATP World Tour 500, ATP World Tour 250 itd., ki so prav tako zelo atraktivni, ponujajo pa manj točk in manjši nagradni sklad.

wtawimbledonus openatpitfroland garrosheadwilsonnike